Start din webshop for kun 214 kr


De fleste iværksættere tror det koster kassen at starte en webshop. Først købes en dyr webshop løsning og derefter bruger de 20.000 kr. på et varelager – før de overhovedet har den første ordre. Men det behøver du ikke, du kan faktisk gøre det for 214 kr.

Ville sælge alkohol på sin webshop

Jeg har en god kammerat, Jesper, som begyndte at sælge spiritus på nettet. Det gjorde han faktisk før alle de andre (som fx deluxlife.dk). På det tidspunkt vidste ingen af os, om det gav mening for kunderne at købe alkohol på nettet. Ofte køber kunderne vel alkohol til samme dag og kan derfor ikke vente på posten?

Han havde en plan om at købe et kæmpe lager af alkohol og derefter sælge det løbende til kunderne af hans webshop. Problemet var bare, at han skulle købe mange tusinde flasker ad gangen, før han kunne komme i nærheden af priserne i supermarkederne 🙁

En god model

Jesper havde ikke så mange penge, så der skulle en anden tilgangsvinkel til. Han valgte heldigvis en anden løsning, hvor en anden virksomhed sendte varerne for ham. Når en kunde købte på Jespers webshop, stod en leverandør herefter for at pakke og sende produkterne til kunden.

Dermed havde Jesper ingenting med varerne at gøre, havde intet lager og tjente meget lidt på hver ordre. Det var næsten den perfekte løsning at starte op med.

Ulempen ved denne model var dog, at det tog rigtig lang tid at få på plads. Der skulle findes den bedste leverandør, og der skulle bruges meget tid på at forhandle. Herudover var priserne ikke ret gode, nu hvor webshoppen ikke havde ret meget salg.Starte virksomhed

Gør det endnu bedre!

Jeg havde foreslået ham en lidt anden tilgangsvinkel for at validere markedet. Jesper skulle i stedet for have brugt krudtet lidt anderledes. Ligesom den allerede valgte løsning skulle købes noget trafik og laves reklame for webshoppen – eneste forskel indtil videre er, at Jesper selvfølgelig skulle vælge en af de gratis webnshopsløsninger som Woocommerce eller Shopify.

Men i stedet for at bruge krudt på at forhandle priser med leverandører skulle Jesper bare have lanceret sin webshop – helt uden at have en eneste flaske alkohol på lager eller uden at have en aftale med en leverandør. Hver gang en kunde bestilte i hans webshop, skulle han i stedet løbe ned i den lokale Bilka og købe det, som kunden havde bestilt, pakke ordren og sende den til kunden.

Pris 214 kr

Det eneste det ville koste var hans tid og i værste fald et tab på 10-20 kr. pr. ordre. Til gengæld var han hurtigt i gang med at teste markedet og dermed hurtigt i gang med at besvare spørgsmålet “Vil folk købe alkohol på nettet?”. At tabe 10-20 kr. pr. ordre er ingenting i forhold til tabet på et varelager, der ikke bliver solgt! Det vil koste 214 kr. for et domæne og et billigt webhotel at komme i gang 🙂

Fremtiden

Hvis folk så begynder at købe meget, er det selvfølgelig ikke en holdbar løsning. Så skal der forhandles en aftale med en leverandør. En aftale der er langt nemmere at lave, når du rent faktisk allerede har salg. Det gør også priserne bedre, da du så kan købe i større mængder 🙂

 

Fandt du denne artikel brugbar?

19 4

Del med dine venner!

Facebooktwitterlinkedin