Dinero er solgt: Sådan foregik det (del 1 ud af 4)

Da rigtig mange har spurgt mig, hvordan hele salget af Dinero foregik, har jeg valgt at lave 4 blogindlæg til dig – et hver uge! Jeg ønsker at fortælle alt det sjove/negative samt alle de uventede ting, som opstår under sådan en salgsproces. Så interesserer du dig for iværksætteri, vil jeg fortælle dig om hele rutsjebaneturen!

Dette blogindlæg er en serie af 4 stk., som forklarer min egen opfattelse af processen ved salget af Dinero til Visma. Ét blogindlæg om ugen frigives, og lige nu, er følgende frigivet:

– Sådan foregik det (del 1 – du læser dette indlæg nu)
– Den nye strategi (del 2)
– Mødet jeg aldrig glemmer (del 3)
– Da underskriften kom (del 4)

Starten

Det har aldrig været en hemmelighed, at Dinero en dag skulle sælges. Alle ejere og ansatte vidste dette ville komme, men ingen havde dog set, at det ville ske efter kun 4 år.Dinero solgt

Under hele vores levetid har flere faktisk henvendt sig til Dinero for enten at investere eller købe hele butikken. Men ejerne var på ingen måde klar til et salg i starten, da vores vision slet ikke var udført endnu!

De 4 første bud

Fast-forward, til foråret 2014, hvor der på næsten samme tid dumpede 4 interesserede køber ind af døren. Med så stor interesseret besluttede vi os for at lytte til dem – alt andet ville være arrogant :). Det værste, der kunne ske, var, at vi ”kun” blev klogere på vores egen virksomhed, og vi fandt ud af, hvad vores reelle markedsværdi var.

Arbejdet begynder

Vores dygtige dealmaker, Thomas Tofte (toftecompany.com), begyndte arbejdet og arrangerede forskellige møder med de interesserede købere. Det var købere fra hele verdenen, mens en var i Norden – nemlig Visma, som tidligere havde købt E-conomic.

Her startede den første del af mit arbejde, da alle de interesserede købere havde forskellige indledende spørgsmål til vores forretning. Deres spørgsmål lignende egentlig hinanden bare stillet op på forskellige måder. Selve deres spørgsmål var ikke svære, men de krævede rigtig meget arbejde 🙂

Dinero var på nuværende tidspunkt et startup med stort S. Der var aftaler på kryds og tværs samt kontrakter, der lå forskellige steder (mail/dropbox osv.). Ikke fordi vi ikke havde styr på noget, men når hver eneste dag handler om at tjene penge nok til månedens lønninger, er det ikke lige papirarbejde, der bliver lavet først! Det betød rigtig mange timers arbejde til ejerne – specielt mig. Og da ingen medarbejdere måtte vide noget som helst, betød det, at det meste arbejde foregik efter fyraften.

Drømmen

Alle de 4 interesserede bliver bedt om at give et indledende og ikke bindende bud på vores forretning. Formålet var at se hvad de synes, vi var værd, og se, hvilke vi synes vi skulle snakke videre med. Som du vil læse i næste uge, var vi nemlig ikke lige interesseret i dem alle! De fik en frist på nogle uger.

Mens vi alle ventede på deres bud, begyndte mine tanker at drømme sig væk – og jeg havde svært ved at koncentrere mig om mit normale arbejde. Flere ejere havde det på samme måde, vi havde alle (på nuværende tidspunkt) et urealistisk højt billede af værdien af Dinero i hovedet.

Skuffelsen da første bud kommer

Skuffelsen var derfor stor, da kun en af de interesserede købere bød på Dinero. For det første havde kun en køber haft tiden til at lave et bud, hvilket var ærgerligt. Men det værste var, at buddet var alt for lavt! 🙁

På få minutter faldt alle ens drømme væk, og virkeligheden ramte med 200 km/t. Nogle ejere synes vi skulle overveje buddet trods den lave værdi, mens andre ville forsætte med at opbygge verdens sundeste virksomhed. Følelserne var uden på tøjet, og det var i bund og grund en stor skuffelse.

I næste uge kan du læse, hvad ejerne blev enige om, og hvilken retning vi tog 🙂

 

Fandt du denne artikel brugbar?

49 2

Del med dine venner!

Facebooktwitterlinkedin

13 svar til “Dinero er solgt: Sådan foregik det (del 1 ud af 4)”

 1. Sebastian Kjær siger:

  Hvis ikke du vil/må løfte sløret for budsstørrelsen, kan du så sige noget om, hvor langt “det alt for lave bud” var fra jeres drøm (hvis ikke i kroner så i procent)? 🙂

  • rmadsen siger:

   Hej Sebastian.

   Tusind tak for din kommentar 🙂

   Jeg må på ingen måde komme ind på salgsprisen, heller ikke det lave bud. Jeg beklager meget, men sådan er “spillereglerne” desværre, når køber ikke ønsker at offentliggøre prisen.

   Håber alligevel at du får lidt ud af indlægget – trods den manglende pris 😉

   De bedste hilsner
   Rasmus

   • Sebastian Kjær siger:

    Jeg kunne næsten gætte, at du ikke kunne fortælle noget i kroner og ører – men kan du slet ikke give en indikator for, hvor “for lavt” buddet var? Snakker vi 10% lavere end forventet, ville de kun give halvdelen eller er vi endnu længere nede?

    Når vi hverken kender jeres forventning eller salgsprisen, afslører du vel ikke alverden med sådan en lille detalje? 😉

    • rmadsen siger:

     Hej Sebastian.

     Det kan jeg desværre ikke – sådan er kontrakten desværre 🙂

     De bedste hilsner
     Rasmus

 2. Lidt overfladisk blogindlæg. Men! Jeg har også på fornemmelsen de 3 andre indlæg byder på mere.

  • rmadsen siger:

   Hej Martin.

   Tusind tak for din kommentar 🙂

   Nu har vi egentlig talt lidt om det på Facebook – men jeg håber da bestemt jeg kan give dig hvad du ønsker i næste indlæg!

   De bedste hilsner
   Rasmus

 3. Peter Kragskov siger:

  I vidste at dagen ville komme . Hvorfor ikke have viljen , at det skulle vare ved og sparke endnu mere røv de næste mange år . Ruske gevaldigt op i de andres økonomi systemer for alvor og ikke kun starte på det , men blive ved .

  • rmadsen siger:

   Hej Peter.

   Tusind tak for din kommentar!

   Det er et rigtig interessant spørgsmål du stiller 🙂
   Du rammer netop kernen af det, som har været diskuteret mange gange internt.

   Skulle vi have været gået til udlandet? Skulle vi have fået en investering? Skulle vi have lavet forskellige spændende grene af produktet eller noget helt andet?

   Vi er et team med mange forskellige kompetencer og dermed også forskellige profiler. Hver en af os, har derfor også en forskellig ”risikoprofil”. Og i sådan et partnerskab er det vigtigt at gøre hvad der føles rigtig for alle.

   Uanset hvad, kunne vi nok ikke tage Dinero til milliardomsætning, uden hjælp udefra. Enten skulle det have været i form af en investering eller et salg til en dygtig spiller som har gjort det før.

   Vi føler uden tvivl vi har taget det rigtige valg – da vi netop har fundet den perfekte køber. Du kan læse mere om hvorfor det var både godt og vigtigt for os – i næste uge 🙂

   PS. tak for rosen! 🙂

   De bedste hilsner
   Rasmus

 4. Kasper siger:

  Hej Rasmus .

  Fedt indlæg

  Sad du med et svare også ? Hvor mange partnere var der før salget ?
  Hvis du må uddybe spørgsmålene i blev stillet for så er de interessante at høre mere om 🙂 altså eksempler .

  Vh Kasper

  • rmadsen siger:

   Hej Kasper.

   Det er jeg glad for du synes 🙂

   Er ikke helt sikker på jeg forstår dig første spørgsmål – måske er jeg bare lidt træt her mandag morgen. Har du mulighed for at uddybe?

   Hvad angår partnerne kan jeg ikke tillade mig at svare. Der er nogle i ejerkredsen der ikke ønsker at have det offentligt. Så af respekt for dem kan jeg ikke uddybe denne del 🙂

   Der er mange spørgsmål. Helt generelt ønsker de i den indledende runde vide mange ting rundt om virksomheden – her er et par eksempler:
   – Hvem er ejerne
   – Hvor mange medarbejdere er der, og hvad er deres funktion
   – Hvor mange kunder har virksomheden
   – Hvordan er forretningsmodellen
   – Hvordan skaber virksomheden kunder
   – Hvad er visionen med virksomheden
   – Hvad er de næste store skridt der skal ske

   Håber det besvarer dine spørgsmål 🙂

   De bedste hilsner
   Rasmus

 5. Sjov læsning Rasmus. Kan sagtens sætte mig ind i tankerne, når man retter fokus i en retning, og et lavt bud pludselig sætter hverdagen tilbage i tankestrømmen.
  PS – kan du stadig ikke bænkpresse 100 kg? 🙂

  • rmadsen siger:

   Hej Michael.

   Dejligt at høre fra dig!

   Præcis, det har været noget en rutchebanetur 🙂

   Haha! Altså jeg nåede at tage 100 kg 1 gang, bare lige for at slå det fast! Er lige startet lidt igen – og er slet ikke i nærheden mere.
   Er glad når jeg tager 60 kg hehe!

   De bedste hilsner
   Rasmus

 6. rmadsen siger:

  En anden person har kommenteret således her på Facebook. Da jeg synes det må være relevant for andre – skriver jeg både spørgsmålet og svaret her:

  Spørgsmål:
  Kunne være spændende om i har haft andre konkrete planer? Overvejet i at sælge eksempelvis max 49% til visma eller anden potentiel køber, og på den måde tage det 10 skridt højere før i solgte sidste halvdel ? Eller hvorfor valgte i ikke at køre den klassiske serie founding, og så bare give den max gas i udlandet?
  Det synes jeg kunne være spændende at høre mere om!

  Svar:
  Alle tænkelige muligheder har vi vendt :).

  Grunden til at Dinero er så et godt produkt er, at vi er dybt nede i de danske regler. Hvis vi skulle gå til udlandet skulle vi også gå fuldstændig i dybden med reglerne for udlandet.

  Det er selvfølgelig muligt. Men skal man så:
  1. Kopiere koden og drifte og vedligeholde 2 koder?
  2. Indarbejde udlandske regler i samme kode?

  Begge løsninger ville måske tage 7-8 måneder at gøre klar til (alt skal jo spille). Og det er en dyr investering imens du ikke giver Danmark opmærksomhed.

  Så der er fordele og ulemper ved det hele. Derfor valgte vi den vej vi har gjort 🙂

  Om det er det rigtige kan man altid diskutere. Vi mener vi har gjort det rigtige 🙂