Kig på fortiden for at finde fremtiden!

Der er mange iværksættere, der forsøger at gætte, hvordan vores verden ser ud om X-antal år. Kan du se ind i fremtiden, kan der nemlig tjenes rigtig mange penge. Gør ikke denne fejl – kig i stedet for på fortiden hvis du vil se fremtiden!

Din bedstemor

I gamle dage fik din familie vasket vores tøj nede ved det lokale vaskeri. Tøjet blev sat over, mens din bedstemor gik videre til købmanden. Købmanden gik flittigt rundt og samlede varerne ind og havde altid et godt tip til den mad, der skulle serveres i hjemmet. disruptionPå vej ind af indkørslen stødte din bedstemor på mælkemanden. Han var lige ved at levere det friske mælk, der skulle bruges til aftensmaden.

Men hvorfor fortæller jeg dig det her?

Alle de eksempler, jeg fortæller dig om ovenfor, sker ikke længere. Siden min bedstemor gik ned og fik vasket sit tøj, blev hjemmemodellen af en vaskemaskine hver mands eje. Gennem masseproduktion kom priserne ned, hvorfor stort set alle danske hjem fik sådan en maskine. Købmanden gider heller ikke pakke dine varer – dem kan du selv tage ned fra hylderne i Bilka – for ikke at tale om mælkemanden som også er en uddød branche.

Men det sjove er nu, at disse brancher er på tilbagetog. Den teknologiske verden, vi lever i, har løst nogle kæmpe udfordringer med logistikken. De udfordringer som gjorde, at vi lavede mere og mere selv! Men du og jeg er med tiden blevet klar over, at det er nemmere og smartere at betale folk for at gøre de ting, vi ikke selv gider at lave.

Du er for doven!

Dit vasketøj gider du ikke engang vaske selv i lejligheden mere. Vasketøjet gives til Washa, som kommer og henter samt stryger tøjet, inden det igen leveres på din adresse. Dine madvarer leveres af Nemlig.com, og hvis du ikke engang gider at finde på, hvad du skal have, bestiller du i stedet ved Årstiderne (som sender 5 dages mad inkl. opskrifter). Senest fortalte DR Nyhederne, at du som Københavner kunne bestille en privat læge hjem til din adresse – nøjagtig som i gamle dage!

Kig på AirBnB – det koncept eksisterede i mange hundrede år – bare på en helt anden måde! Ville dine forfædre på dannelsesrejse skrev de til en fjern familierelation, og håbede deres barn kunne arbejde på deres gård. Det at være i familie gav tryghed og gjorde, at man turde sende de unge afsted. AirBnB har givet alle i hele verdenen denne mulighed ved at lave en teknisk løsning, som giver tryghed – nemlig et rating-system.

Så hvad er det,  jeg prøver at sige?

Er du ung iværksætter og står med et problem, du gerne vil løse? Så kig på fortiden. Udforsk hvordan dine forfædre løste netop denne problemstilling. Du vil kunne finde en masse spændende services, der kan lanceres i dag – bare med en helt anden logistik. En logistik der løses gennem teknologien i den verden, vi lever i. Så kom i gang 🙂

Fandt du denne artikel brugbar?

9 0

Del med dine venner!

Facebooktwitterlinkedin