Find et problem

Du skal starte med at finde et problem, når du gerne vil starte en virksomhed! Problemet er bare, at de fleste tænker i løsninger i stedet for problemer. Gør du også det?

Uddrag af bogen Det lille skridt!

Herunder er et uddrag af min nye bog – Det lille skridt. Har du lyst til at læse mere kan du downloade det fulde kapitel gratis på www.detlilleskridt.dk

Find et problem!

Du skal altid starte med et problem. Jeg har undervist mange unge mennesker, og de fortæller mig altid den samme undskyldning: ”Jeg er ikke opfindsom nok til at finde på et produkt eller en service”. Når jeg læser deres præsentation af virksomheden, må jeg til tider give flere af dem ret. Det er bestemt ikke fordi, at de er dumme eller uopfindsomme. Det er udelukkende fordi, de starter processen helt forkert.

Styrkosten.dk

Da jeg arbejdede på Styrkosten.dk, var det fordi, jeg havde et problem. Jeg var blevet fed på grund af dårlige madvaner og manglende motion. Mit arbejde gjorde, at jeg rejste meget fra én kunde til en anden, og jeg arbejdede desuden også sent. Der begyndte jeg at spise hurtige færdigvareprodukter som lasagne eller usunde proteinbars. Som man altid gør, begyndte jeg at søge efter løsninger på mit fedmeproblem på Google. Jeg prøvede også en del af løsningerne, men de passede bare ikke helt til mig. Derfor startede jeg med at lave et Excel-ark, hvor jeg kunne følge med i, hvad jeg spiste i løbet af en dag.

disruptionMen hurtigt fandt jeg ud af, at mit behov var større end et Excel-ark. Jeg fandt også ud af, at jeg elskede at følge min egen udvikling i form af billeder af mig selv samt grafer over omkredsen af min mave. Derfor begyndte tankerne at rulle i mit hoved for at finde den bedste løsning til mig selv – hvilket var ret nemt. Jeg havde et problem – lad os kalde det en “pain”, som jeg kendte 100%. Nu var det bare at strukturere, hvad jeg selv ønskede af en løsning! Pludselig var jeg i gang med at udvikle Styrkosten.dk for at løse mit eget problem.

Andre eksempler

Free Grip var en idé, som Anders havde arbejdet med i forbindelse med Young Enterprise , fordi en af de andres forældre havde siddet fast i sneen med sin bil. Jeg kendte den pain alt for godt, da jeg flere gange havde siddet fast i min gamle bil. Faktisk værst da jeg havde lånt min fars bil en søndag aften, hvor jeg sammen med to kammerater sad fast i skoven. Igen skulle jeg ikke andet end at strukturere hvilken løsning, jeg ønskede på min pain.

YouBeRu startede, da jeg kørte for stærkt på motorvejen, fordi jeg skulle stå på et bestemt sted i Nordsjælland. Min gode ven, Patrick, deltog nemlig i en Ironman, og det var vigtigt, at jeg kunne give ham energibarer på et bestemt sted på ruten. Her var det igen nemt at finde en løsning på mit problem: “Bare jeg kunne følge en atlet mere nøjagtigt til en ironman”.

YouIn, startede jeg, da jeg blev træt af at bruge energi på at invitere mine venner i biffen. Mine venner var for langsomme til at svare på en SMS ved sådan en spontan aftale, og det krævede for meget energi at ringe rundt. Derfor opfandt jeg min egen løsning på problemet.

Dinero startede, da nogle freelancere ville gøre det nemmere at lave deres eget regnskab. De var trætte af, at de ikke selv kunne finde ud af det.

Isterningeposen blev opfundet, da opfinderen ville have kolde drinks, idet datidens metoder til kolde drinks var besværlige.

Snapchat startede, da de unges forældre kom på Facebook, og iværksætterne bag dermed intet privatliv havde mere. Dermed blev snapchat opfundet til at sende beskeder, der blev slettet med det samme.

You get the point!

Hvad skal du gøre?

Læs resten ved at downloade det fulde kapitel gratis på www.detlilleskridt.dk

Fandt du denne artikel brugbar?

6 1

Del med dine venner!

Facebooktwitterlinkedin

2 svar til “Find et problem”

 1. Ole Opfinder siger:

  Problem: Google translate er så ringe til at oversætte at teksten og sætningerne giver en negativ opfattelse af forfatteren.
  Forslag: Opfind manuel oversættelse så sætningerne giver bedre mening.. Pis, det er jo allerede opfundet.. hmm..!!

  • rmadsen siger:

   Hej Ole.

   Tak for din kritik 🙂

   Jeg har bestemt ikke brugt google translate til dette – det har jeg selv skrevet det.

   Jeg er sikker på, at du forstod meningen alligevel 🙂

   De bedste hilsner
   Rasmus